El 9 de maig hi havia convocada una vaga general de l'ensenyament per part d'organitzacions sindicals, federacions de pares i mares i per organitzacions estudiantils. El motiu era protestar davant l'allau de mesures que ha pres el govern valencià i les que ens amenacen a partir de l'aprovació de la nova llei general d'educació, coneguda com a llei Wert.
Així, la Conselleria d'Educació ha suprimit un mestre, el que suposarà una reducció de les hores de suport als alumnes que més ho necessiten. Ha augmentat la ratio a 30 alumnes per aula i mestre. Fins i tot en les aules de 3 anys!!! Ensenyança individualitzada??? No es cobreixen les baixes per enfermetat o per permisos diversos, o es cobreixen tard. Aquesta setmana, per exemple, hem arribat a tindre fins a tres mestres de baixa. Algunes, de llarga durada. Han començat a desvirtuar i a tancar les línies d'immersió lingüística en valencià que acabaran desapareixent sota el paraigües d'un malentés plurilingüisme.
Les mesures del govern autonòmic també han suposat un atac directe als drets dels treballadors de l'ensenyament: supressió de llocs de treball, canvis sobtats en les condicions d'accés a la funció pública, retallades salarials de fins el 20%, penalització de les baixes laborals amb baixades proporcionals de sous.
La llei Wert que se'ns anuncia està abocada al fracàs i a la seua retirada o modificació en el futur. Parlen de negociació i acords, però l'únic que reclamen és una acceptació sense més. Es tracta d'una llei fortament ideologitzada, amb una aposta clara pels valors del capitalisme salvatge, la competitivitat i l'afavoriment descarat dels seus correligionaris, l'església catòlica i les escoles privades, concertades o no. Es tracta de una nova creuada, amb un objectiu clar i repetidament formulat per les veus més espontànies de la dreta: espanyolitzar i evangelitzar l'Estat espanyol.
En la nostra escola, la repercusió de la vaga va ser major entre les famílies que entre el professorat, situació que tendeix a repetir-se en les últimes convocatòries i que hauria de fer-nos reflexionar. Tanmateix, el nombre de mestres que es va sumar a la vaga va ser majoritari, fet que no es repetia des de les vagues i protestes de la primavera de 2012.
Les dades de la vaga, a falta de confirmar les dels alumnes van ser les següents:
Sector alumnes
Van acudir al voltant de 140 alumnes, d'un total de 494. Majoritàriament eren alumnes del menjador (117) i d'infantil.
Sector mestres
16 en vaga,
14 no en van fer, dels quals sis estaven en serveis mínims
3 de baixa
Sector no docent
Cap. No va quedar clar (i a ningú tampoc no li va interessar averiguar-ho) si estaven o no convocats.
Les últimes notícies parlen de l'ajornament de la presentació de la llei al parlament, que estava prevista per al dia següent de la vaga. Haurem d'esperar uns dies per a valorar exactament el sentit d'aquesta decisió.
Les últimes notícies parlen de l'ajornament de la presentació de la llei al parlament, que estava prevista per al dia següent de la vaga. Haurem d'esperar uns dies per a valorar exactament el sentit d'aquesta decisió.
No había convocatoria en el sector del personal no docente. Si la hubiera habido al que suscribe le hubiera tocado ser "servicio mínimo", como siempre y para no perder costumbres institucionalizadas. En esta cosa del vivir y del acontecer hay veces que lo que a uno le toca hacer no va paralelo a lo que a ese mismo uno le gustaría hacer. Mi enhorabuena a quienes quisieron y pudieron conseguir ese paralelismo.
ResponderEliminarEste comentario ha sido eliminado por el autor.
EliminarEste comentario ha sido eliminado por el autor.
EliminarPrecisamente no estaba pensando en ti cuando apuntaba lo del PND. Ya sé que estabas con nosotros, como lo pones de manifiesto en el vídeo. Sin embargo, y según un correo que nos remitió el STE y que después nos confirmó Juanjo, la convocatoria era extensible a todos aquellos que intervienen en la educación. Pero no todos compartían este criterio.
Eliminar